YO-juhlakakku

{image:text}

kakkupohja 20 cm:
5 kananmunaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta

kakkupohja 25 cm:
7 kananmunaa
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

mustaherukkamousse:
800 g mustaherukoita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl vispikermaa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
12 liivatelehteä + 4 rkl mustaherukkalientä

sitruunainen mousse:
4 dl maitoa
4 kananmunan keltuaista
5 rkl Maizena-maissitärkkelystä
1 dl tomusokeria
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
7 liivatelehteä + ½ sitruunan raastettu mehu

kostutus:
7% sokerivettä

sokerikreemi kuorrutteen alle:
300 g laktoositonta voita
4 dl tomusokeria
1 rkl laktoositonta maitoa

kuorrutus:
1200 g valkoista sokerimassaa

koristelu:
valkoista sokerimassaa valokuvakehykseen
sokeripaperista tulostettu valokuva
lippuun 250 g punaista sokerimassaa
Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakku uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia. Valmista kumpikin kakkupohja samalla tavalla.
Kun pohjat ovat hyvin jäähtyneitä, leikkaa ne kolmeen kerrokseen. Vuoraa kakkuvuoat tuorekelmulla ja laita kakkupohjien alimmaiset osat kakkuvuokien pohjille ja kostuta ne.
Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella ja laita seos siivilään, ota neste talteen. Sekoita soseutetut mustaherukat ja tuorejuusto keskenään sekaisin. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma ja mausta se sokereilla, sekoita kermavaahto mustaherukka-tuorejuustoseoksen kanssa sekaisin.
Kiehauta mustaherukkaneste lasissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Jaa mustaherukkamousse molempiin vuokiin kokonaan. Nosta kakkuvuoat pakkaseen sitruunaisen moussen valmistamisen ajaksi. Vatkaa1 dl:n kylmää maitoa kananmunankeltuaiset, maissitärkkelys ja sokeri. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna 3 dl maitoa ja lisää kiehuvaan maitoon maissitärkkelysseos kokoajan sekoittaen, jäähdytä seos. Vaahdota vispikerma ja sekoita siihen raastettu sitruunan kuori, vaniljasokeri ja maustamaton tuorejuusto, yhdistä seokset. Kiehauta sitruunamehu lasissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Ota kakkuvuoat pakkasesta, laita toiset kakkulevyt mustaherukkamoussen päälle ja kostuta ne. Jaa sitruunainen mousse molempiin vuokiin kokonaan. Laita vielä viimeiset kakkupohjat päälle ja kostuta ne.
Kääri kelmut kakun päälle vuoan reunoilta ja nosta kakut jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Kumoa kakut tarjoilualustalle ja valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeähkö voi, tomusokeri ja maito sähkövatkaimella, levitä kuorrutus kakkujen pinnalle. Kaulitse sokerimassa levyksi ja kuorruta sillä kakut. Kaulitse punainen sokerimassa levyksi ja liimaa se elintarvikeliiman avulla kakun päälle, koristele lippu tähtimuoteilla valmistetuilla tähdillä sekä sokeripaperille tuostetulla päivänsankarin kuvalla.

Vinkki: Koristeet kannattaa valmistaa hyvissä ajoin!