Vauva- koristeet

{image:text}

Vauvakoristeita on aina kiva tehdä! Kun koristeita tekee sarjatyönä, ne valmistuvat huomattavasti nopeammin kuin jos tekisi yhden kerrallaan. Koristeista tulee myös samannäköisiä, vaikka prikulleen samanlaisia niistä ei saa ellei ole tosi tarkka. Tein entisten mallieni mukaan perhos- ja auringonkukkavauvoja:

1. Sekoita vajaa 1/4 osa vaaleanpunaista marsipaania luonnonvalkoiseen marsipaaniin, näin saat ihonväristä marsipaania. Tämä määrä riittää 4 vauvaan. Ensin pyöritetään pallo johon tehdään pieni nenä, silmät painetaan pienellä marsipaanityökalujen pallopäällä tai sormilla varovasti. Korvat tehdään pyörittämäälä pikkuriikkiset pallot, ja kun ne on laitettu päähän niin pienellä pallopää-työkalulla painetaan korvan keskeltä. Hammastikulla tehdään korvan keskelle reikä. Sitten pyöritetään vartalo ja siihen kädet & jalat + napa.

2. Seuraavaksi tehdään ilmeet ja hiukset. Tein hiukset vaalean- ja tummanruskeasta sokerimassasta, sokerimassaan on helppo vetäistä uurteita ja pyörittää pieniä hiuskiehkuroita. Vaipat on tehty myös sokerimassasta. Tässä vaiheessa vauvat alkavat näyttää tytöiltä tai pojilta. Silmät ja suun maalasin ohutta sivellintä käyttäen nestemäisellä elintarvikevärillä. Poskiin vielä ihan vähän punaista kristallipulveria ja vauva alkaa näyttämään valmiilta. Vaaleatukkaisen tyttövauvan rusetin tein uudelleen keltaiseksi kun siitä tulikin auringonkukkavauva.

Perhosvauvoille kaulitsin vihreää marsipaania ja painoin pyöreällä muotilla alustat. Siihen painoin valkosipulipuristimella vihreää ruohotupsua. Auringonkukkavauvoille painoin pienen pyöreän alustan ja sen päälle kukan terälehdet. Sen päälle ruskeasta sokerimassasta pyöreä alusta ja päälle valkosipulipuristimella puristettua ruskeaa ruohotupsua.