Vaniljatiikeri (gluteeniton)

{image:text}

Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl FinMix- hienoa jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
puoleen määrään massaa 3 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
4 dl vispikermaa
6 dl vaniljajogurttia
3 tl vaniljasokeria
230 g appelsiinimarmeladia
10 liivatelehteä
½ dl mantelilikööriä

Kostutus:
1-2 dl nestettä

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekotetut jauhot varovasti sihdaten joukkoon.
2. Laita puolet massasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauho.
3. Pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vuoronperään tummaa ja vaaleaa massaa. Paista uunin alatasolla +200- 225 asteessa noin 8-10 minuttia.
4. Vuoraa pyöreä kulho kelmulla ja laita jäähtynyt kääretorttupohja kulhoon niin että se vuoraa koko kulhon. Kostuta pohjaa halutessasi 1-2 dl nestettä, joka voi olla mieluista mehua, sokerivettä jne.
5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita siihen vaniljajogurtti, - sokeri ja marmeladi.
6. Laita mantelilikööri vesilasiin ja kuumenna mikrossa, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kuumaan likööriin. Sekoita liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen täytteeseen.
7. Kaada täyte vuokaan. Leikkaa kulhon ylimenevät kääretorttupohjat ja aseta ne pinnalle, käännä reunan kelmut vielä päälle. Nosta kulho jääkaappiin hyytymään yön yli. Koristele mielesi mukaan!