Valmistujaiskakku

{image:text}

Pohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g sitruunarahkaa
200- 300 g mansikoita
125 g mansikka- hyydykejauhetta

Kostutus:
3 dl 10 % sokerivettä tai muuta nestettä

Kuorrutus:
50- 100 g mansikkamarmeladia
noin 400 g valkoista marsipaania tai sokerimassaa
noin 50- 100 g mustaa marsipaania tai sokerimassaa

Koristelu:
marsipaaniruusuja

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun halkaisijaltaan noin 20-22 cm:n kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia.
2. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
3. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita siihen sitruunarahka. Jos käytät pakastemansikoita, valuta ne hyvin ja lisää joukkoon. Sekoita hyydykejauhe 1 dl kädenlämpöistä vettä ja lisää täytteeseen kokoajan sekoittaen.
4. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita kakkupohja vuoan pohjalle. Kostuta pohja ja lisää puolet täytteestä. Laita toinen pohja päälle, kostuta se ja lisää loput täytteet. Laita vielä viimeinen kakkupohja ja kostuta se. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
5. Kumoa seuraavana päivänä kakku tarjoilualustalle.
6. Sivele kakun pintaan ohuesti marmeladia kuorrutteelle tarttumapinnaksi. Kaulitse marsipaani tai sokerimassa noin 3-4 mm:n vahvuiseksi levyksi ja nosta kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset pois kakun reunalta. Kaulitse mustaa kuorrutetta ja leikkaa siitä muutaman sentin kaistale kiertämään kakun reunaa.
7. Koristele marsipaaniruusuilla, kauniin värin ruusuille saat suihkespraylla!