Valkosuklaakakku

{image:text}

pohja:
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g tummaa suklaata

täyte:
2 dl vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
2 liivatelehteä + 2 rkl sitruunamehua
2 rkl tomusokeria

valkosuklaakuorrutus:
1½ dl kuohukermaa
300 g valkosuklaata
pieni nokare voita

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoiksi, lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen, sekoita joukkoon lopuksi sulatettu suklaa.
3. Paista kakku halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoassa uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku näyttää kypsältä. Kumoa hiukan jäähtynyt kakku vuoastaan ja leikkaa se kahteen osaan hyvin jäähtyneenä.
4. Valmista täyte laittamalla liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutin ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen appelsiinituorejuusto ja tomusokeri. Kuumenna lasissa mikrossa noin 2 rkl sitruunamehua, purista liivatelehdistä vesi pois, ja liuota lehdet kuumaan situunamehuun. Kaada liuos täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
5. Laita toinen kakkupohja tarjoiluastialle ja kaada täyte pohjan päälle, aseta toinen kakkupohja päälle.
6. Valmista kuorrute kuumentamalla kerma kattilassa, lisää joukkoon pilkottu valkosuklaa. Sekoita välillä ja kun seos on tasaisen paksua ja suklaa sulanut, ota kattila liedeltä.
Kaada hieman jäähtynyt kuorrutus kakun päälle, kun kuorrutus on hieman jähmettynyt, kaada sitä lisää kunnes kaikki kuorrutus on käytetty.
Rouhi vielä halutessasi valkosuklaata kakun reunoille ja päälle, kakun kruunaa marsipaaniruusu.