Valkosuklaa-sitruunakakku

{image:text}

pohja:
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita sulatettuna

täyte:
170 g valkosuklaata
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Lemon Curdia
½ dl silputtua sitruunamelissaa

kostutus:
1 sitruunan mehu
½ dl tomusokeria

koristelu:
sitruunamelissan lehtiä
sitruunaviipaleita

Lemon Curt:
2 keltuaista
0, 75 dl sokeria
1 sitruunan raastettu ja puristettu kuori
25 g voita

Vaahdota keltuaiset ja sokeri vesihauteessa. Lisää sitruunan kuori ja -mehu.
Hauduta koko ajan vatkaten, kunnes seos alkaa saostua. Seos ei saa kiehua.
Ota kattila liedeltä ja vatkaa voi sen sekaan. Jäähdytä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos siivilän läpi massaan sekä raastettu sitruunan kuori. Lisää lopuksi sulatettu voi. Paista kakku voidellussa halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuvuoassa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.
Kumoa jäähtynyt kakku ja leikkaa se kahteen kerrokseen.
Valmista ensin Lemon Curt ylläolevan ohjeen mukaan. lisää joukkoon tuorejuusto, ja sulatettu valkosuklaa. Ota puolet täytteestä erilleen ja sekoita joukkoon silputut sitruunamelissan lehdet.
Kostuta kakkupohjat sitruuna-tomusokeriseoksella ja lisää sitruunamelissan lehtiä sisältävä täyte kakun väliin täyte kakun väliin. Kuorruota kakku lopulla täytteesslä, koristele se sitruunamelissan lehdillä ja sitruunaviipaleilla.

Tässä alkuperäinen ohje, joka kannattaa leipoa pienempään vuokaan kuin 24 cm, esim. 20-22 cm.