Valkosuklaa-DAIM

{image:text}

3 rkl voita
3 rkl tummaa siirappia
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
300 g valkosuklaata

1. Sulata paksupohjaisessa kasarissa voi. Kun voi on sulanut, lisää kaikki muut aineet paitsi suklaa.
2. Hämmennä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen noin 15- 20 minuuttia, kunnes seos alkaa irrota kasarin reunoilta ja pohjalta yhtenäiseksi massaksi.
3. Kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä ohueksi levyksi nopeasti, seos jämähtää pian.
4. Anna levyn kovettua kunnolla ja pilko sen jälkeen daim-levy pieniksi paloiksi. Sulata valkosuklaa mikrossa lautasella varovasti. Ripottele daim- rouhetta muotin pohjalle, kaada valkosuklaata päälle, varo ettei mene reunoille, suklaa jää silloin kiinni!
5. Kopsuttele muottia pöytää vasten niin, että muotissa olevat ilmakuplat tulevat pinnalle ja hajoavat.
6. Laita jääkaappiin kovettumaan, voit käyttää vuokia vielä pakkasessa. Kun suklaa on kovettunut, irrota konvehti kopauttamalla muottia napakasti pöytää vasten.