Vadelma-sitruunakakku

{image:text}

pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2-3 rkl kaakaojauhetta

vadelmatäyte:
1 dl vettä
2 dl hillosokeria
200 g vadelmia

kermatäyte:
6 liivatelehteä + 2 rkl sitruunamahua
6 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
3/4 dl tomusokeria
½ sitruunan raastettu kuori

päälle:
½ dl vettä
5 dl hillosokeria
200 g vadelmia

Valmista pohja vatkaamalla kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Paista pohja uunin keskitasolla +225 asteessa noin 6-8 minuuttia.
Valmista ensin vadelmatäyte. Laita vesi, hillosokeri ja vadelmat kattilaan, kiehauta että sokeri sulaa. Jäähdytä vadelmatäyte kunnolla ennen kakun täyttöä.

Valmista kermatäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuoresta puolet täytteeseen. Purista sitruunasta mehu ja  kiehauta se esim. kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Sekoita liuos tasaiseksi.
Kaada liivateliuos ohuena nauhana kermatäytteeseen kokoajan sekoittaen.
Jos kakun päälle haluaa vielä ihanaa vadelman makua, voi keittää vadelmahilloa joka kannattaa jäähdyttää hyvin ennen kakun päälle laittoa.

Täytä kakku alla olevan kuvan mukaan. Kakkuvuoan koko voi olla 22-24 cm. Paina kääretorttupohjasta hieman pienempi ympyrä kuin kakkuvuoka on: