Uudenvuoden juustokakku

{image:text}

Uutta Vuotta voi juhlistaa maukkaalla juustokakulla. Täytteeseen ei tarvitse lisätä marjoja välttämättä ollenkaan, mutta laitoin mustikoita kun ne ovat niin hyviä

pohja:

* 100 g voita
* 1 dl sokeria
* 1 kananmuna
* 2½ dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta

täyte:

* 500 g Mascarpone-juustoa
* 400 g valkosuklaa-lime maustettua rahkaa
* 2 kananmunaa
* 4 rkl perunajauhoja
* 1 dl sokeria
* 100 g mustikoita

valkosuklaa-tryffelikuorrutus:

* 1 dl kuohukermaa
* 200 g valkosuklaata
* 2 rkl voita

koristelu:

* TuttiFrutti- crushia

1. Sekoita pohjan ainekset sekaisin ja painele taikina leivinpaperilla pingotettuun 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita täytteen ainekset keskenään sekaisin ilman mustikoitaja kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Ripota marjat pinnalle ja kaada loppu täyte vuokaan.
3. Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa noin 45- 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja nosta se yön yli jääkaappiin (kskun voi syödä myös samana päivänä jos se on hyvin jäähtynyt).
4. Kuumenna kuohukerma kattilassa ja nosta kattila pois liedeltä. Kaada paloiteltu valkosuklaa kattilaan ja sekoita suklaa joukkoon, lisää voinokare ja sekoita kuorrute kiiltäväksi. Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä sitä myös reunoille.
5. Koristele kakun reunat TuttiFrutti-crushilla ja kaada loput crushit kattilaan. Anna niiden sulaa ihan rauhassa, liikaa sekoittamatta. Karkit palavat helposti, joten kun ne ovat sulaneet niin ota kattila pois liedeltä.


Ota sulanutta karkkiseosta lusikalla kattilasta ja “vetele” viivoja tai kaada koko seos leivinpaperille ja vedä kuumasta karkkimöykystä ohuita säikeitä. Jos karkkiseos ehtii jämähtää, niin voit sulattaa sen uudelleen kattilassa. Koristele kakun keskiosa säikeillä.