TYKS-kakku

{image:text}

TYKS-kakku

kakkua varten tarvitaan kaksi kpl kääretorttupohjia, tässä yhden pohjan ohje:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

passionmousse:
6 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 passionhedelmän lihaa
1 dl tomusokeria
8 liivatelehteä + n. 2 rkl ananasmehua

n. 200 g vadelmahilloa

kostutus:
ananasmehua

kuorrutus:
sokerimassaa

koristelu:
sokerimassasta tehty "käsiosa"
punaista pastaväriä

Valmista pohja vatkaamalla huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada massa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista pohja kypsäksi +225 asteessa noin 8 minuuttia. Valmista toinen pohja samalla tavalla. Valmista täyte vaahdottamalla vispikerma, sekoita joukkoon tuorejuusto, halkaistujen hedelmien liha ja tomusokeria. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja purista niistä vesi pois kun lehdet ovat pehmeitä.
Kuumenna ananasmehu esim. mikrossa lasissa ja liuota kylmäs vedestä puristetut liivatelehdet siihen, sekoita liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoitten.
Valmista neliönmuotoinen kakku toisesta pohjasta, Leikkaa pohjat puoliksi ja täytä kakku niin että siihen tulee kolme kerrosta.
Valmista kädenmuotoinen kakku käärimällä torttu rullaksi täytteen lisäämisen jälkeen.
Kuorruta molemmat kakun kermatäytteellä.
Kaulitse sokerimassa, kuvioi se ruusukuvioisella kaulimella kaulimalla se lopuksi ja nosta kuorrute kakun päälle. Värjää kädenmuotoiseen kakkuun tuleva valkoinen sokerimassa ihonvärisellä pastavärillä, leikkaa kääretorttu niin että se sopii neliönmuotoisen kakun päälle.
Kuorruta "käsi" ja laita se kakun päälle. Koristele käsi punaisella pastavärillä ja sokerimassasta tehdyllä käsiosalla.