Tuulihattuset gluteeniton

{image:text}

juustokeksitaikina:

* 200 g margariinia
* 4½ dl gluteenittomia jauhoja
* 200 g juustoraastetta
* 1 kananmuna

tuulihattuseos:

* 2 dl vettä
* 60 g aurajuustoa
* 100 g voita
* 1½ dl gluteenittomia jauhoja

täyte:

* 200 g tuorejuustoa (makuna on aika kiva katkarapu-tuorejuusto)
* 60 g aurajuustoa

koristelu:

* päärynää
* pähkinöitä (suklaakuorrutettuina tai ilman)

1. Valmista keksitaikina nyppimällä margariini,m jauhot ja juustoraaste ryynimäiseksi seokseksi, lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään.
2. Valmista tuulihattuseos. Kiehauta vesi, aurajuusto ja margariini kattilassa. Lisää jauhot ja kuumenna voimakkaasti sekoittaen kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta. Kumoa seos muovikulhoon ja anna jäähtyä kunnolla. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten sähkövatkaimella.
3. Kauli keksitaikina ja paina siitä pikkuleipämuotilla paloja. Nosta palat leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja pursota keksin päälle tuulihattuseoksesta 6 mm:n tyllalla reunus.
4. Paista tuulihattuset uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20- 30 minuuttia.
5. Sekoita tuorejuusto ja aurajuusto sekaisin, pursota tuulihattusten päälle.
6. Koristele päärynäviipaleilla ja pähkinöillä.

Tuulihattusten pohjat voi hyvin pakastaa ennen täyttöä. Juhlia edeltävänä päivänä ne voi sulattaa ja koristella valmiiksi.