Tonnikalapiirakka

{image:text}

Pohja-ohje on yksi lemppareistani, kannattaa kokeilla ! Ja tonnikalapurkeissakin on eroja, minun mielestä parasta tonnikalaa piirakkaan ovat tonnikalapalat öljyssä. Tästä ohjeesta tulee yksi pellillinen piirakkaa.

Pohja:
250 g voita
250 g maitorahkaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
370 g valkosipuli-tomaattimurskaa
250 g herkkusieni- cuisinea (tai mitä vain cuisinea)
2 prk tonnikalaa paloina öljyssä
2 kananmunaa
1 sipuli
½- 1 pkt aurajuustoa
150 g emmental-juustoraastetta

1. Sekoita pehmeä voi, maitorahka ja jauhot hyvin sekaisin. Anna levätä jääkaapissa noin tunnin verran.
2. Kaulitse pohja uunipellille tai kahdelle piirakkavuoalle.
3. Sekoita tomaattimurska, valutetut tonnikalat, kananmunat, puolet juustoraasteesta ja cuisine sekaisin, levitä pohjan päälle.
4. Ripottele päälle pilkottu sipuli, aurajuusto ja loput juustoraasteet.
5. Paista uunin alatasolla +200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka näyttää kypsältä.