Tiikerileivos

{image:text}

Munaton ja maidoton kääretorttupohja:
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
1½ dl juoksevaa Keiju-margariinia
1½ dl säilykehedelmien lientä

Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
100 g appelsiinimarmeladia

Kostutus:
limonadia

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne margariini-hedelmäliemi-seokseen.
2. Paista 200 c˚ noin 15-20 minuuttia leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
3. Leikkaa pohjasta kakkuvuoan (halk. 22- 24cm) pohjan suuruinen ympyrä.
4. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen vaniljarahka ja sokerit. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita ohuena nauhana täytteeseen.


5. Kaada puolet täytteestä kostutetun kääretorttupohjan päälle. Pursota appelsiinimarmeladia sinnetänne täytteeseen. Kaada loppu täyte päälle ja sekoita lusikan toisella päällä tai tikulla sekaisin että marmeladi leviää täytteen sisällä. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi.


6. Irroita kakku vuoastaan. Kaulitse oranssia tai keltaista marsipaania todella ohueksi levyksi, paina kakkuvuoan reunalla ympyrä. kaulitse mustaa marsipaania ja leikkaa siitä tiikerin raidat, laita ne ympyrän keskelle.


7. Nosta marsipaani kakun päälle. Leikaa leivospaloiksi ja koristele. Sulata suklaata ja pursota viivoja leivinpaperin päälle (viikset). Lisää silmät ja nenä!