Tiikerikakku, grr

{image:text}

Tiikerikakku sopii hyvin lastenjuhliin, teemajuhliin tai vaikkapa polttareihin!
Pohja on leivottu kahvikakkureseptillä, jolloin kakkua on helpompi muotoilla haluamaan muotoonsa.

1 kakkupohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata
100 g voita

kuorrutus:
eri värisiä sokerimassoja

värit joita käytin:
nestemäisiä elintarvikevärejä
tomuvärejä

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen, lisää lopuksi sulatettu suklaa ja rasva.
Kaada kakkumassa halkaisijaltaan 20 cm:n voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 60 minuuttia. Anna jäähtyä hieman jakumoa.
Paista tiikeriä varten kaksi kakkua. Laita jäähtyneet kakut päällekkäin ja muotoile terävän veitsen avulla pään muotoiseksi.
Väliin voi sujauttaa kreemiä halutessaan.

Kaulitse valkoinen sokerimassa levyksi ja nosta se kakun päälle, muotoile massa tiiviisti kakun päälle.

Paina veitsellä tiikerille nenä ja tee siihen reiät pallotyökalulla. Vedä leikkaaja-työkalulla koko päähän uurteita (karvoja).

Valmista korvat sokerimassasta. Leikkaa kaulitusta sokerimassasta kuvassa olevat muodot molempiin korviin, vedä leikkaajalla niihin uurteita. Liimaa isoimman palan alareunaan suorakaiteen muotoinen pala ja sivuun pienin pala ja taita se.

Tiikerin viiksiin käytin valmiita lasinuudeleita, jotka oli helppo leikata sopivan pituisiksi ja tökkiä kuonoon.