Talviset Petit Fours-leivokset

{image:text}

mantelipohja:

* 300 g mantelimassaa
* 150 g voita
* 3 kananmunaa
* 2 rkl vehnäjauhoja

täyte:

* n. 100- 150 g mansikkamarmeladia
* voikreemiä

kreemi:

* 1 1/4 dl sokeria
* ½ dl vettä
* 250 g suolatonta voita
* (aromia)

kuorrutus:

* valkoista sokerimassaa
* valkoista suklaata (sen voi värjätä tomuvärillä)

koristelu:

* valkoisesta sokerimassasta painettuja lumihiutaleita


Valmista pohja sekoittamalla mantelimassa ja voi tasaiseksi massaksi. Lisää munat ja vehnäjauhot joukkoon, sekoita tasaiseksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi ja paista +175 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinnalle alkaa tulla ruskeita pilkkuja. Valmista voikreemi mittaamalla sokeri ja vesi kattilaan, kuumenna kunnes lämpömittari näyttää 117 astetta. Kun lämpötila on saavutettu, käytä kattilan pohjaa kylmässä vedessä jotta kuumeneminen pysähtyy. Anna liuoksen jäähtyä alle +40 asteeseen, voit alkaa jo pikkuhiljaa vaahdottamaan voita, ja kaada liuos ohuena nauhana voihin samalla sitä vatkaten. Mausta nyt kreemi jos haluat siihen makua.


Kun pohja on jäähtynyt hyvin, levitä kreemi pinnalle. Levitä kreemin päälle marmeladi. Leikkaa pohja neljään osaan ja pinoa ne päällekkäin. Jos haluat matalampia leivoksia, jätä pohjat kahteen kerrokseen.


Paina Petit Fours-muoteilla tai muilla pienillä muoteilla pohjasta paloja. Kuorruta ne sokerimassalla tai marsipaanilla. Jos kuorrutat leivokset vielä suklaalla, ei alla olevan kuorrutteen tarvitse olla ihan tiptop. Sulata suklaa varovasti mikrossa lautasella sekoitelle n. 10-15 sekunnin välein ja värjää se sitten sinisellä tomuvärillä. Kuorruta leivokset suklaalla ja valmista koristeet. Kaulitse sokerimassa ohueksi levyksi ja paina siitä lumikidemuotilla koristeita, koristele leivokset kiinnittämälä sulatetulla suklaalla kiinni. Kun pohjasta painaa noilla muoteilla leivoksia, jää kanttipaloja jonkin verran- katso perunaleivokset-osiosta miten ne valmistuvat!