Talokakku

{image:text}

Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
400 g vispikermaa
200 g mustaherukkahilloa
100 g suklaata sulatettuna
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta

Kostutus:
2 dl maitoa

Kuorrutus:
250 g suolatonta voita
450 g tomusokeria

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun ja korppujauhotettuun talovuokaan. Paista uunin alatasolla +175 ast. noin 30- 40 minuuttia tai kunnes kakku näyttää kypsältä.
2. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen.
3. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutin ajaksi.
4. Vaahdota kerma ja sekoita siihen mustaherukkahillo, sulatettu suklaa ja vaniljasokeri.
5. Liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet pieneen määrään (muutama rkl) kiehuvaa vettä. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
6. Laita kakkupohja kelmulla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Kostuta ja lisää puolet täytteestä. Laita toinen pohja, kostuta ja lisää loput täytteestä. Laita lopuksi viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta se. Nost kakku jääkaappiin yön yli hyytymään.
7. Kumoa seuraavana päivänä hyytynyt kakku tarjoilualustalle.
8. Sekoita pehmeään voihin tomusokeri hyvin. Voit värjätä sokerikreemiä elintarvikeväreillä eriväirisiksi!
Pursota pienellä tähtityllalla vieri viereen kreemiä, koristele karkeilla ym.!