Syys-pikkuleivät

{image:text}

Kuorrutetut pikkuleivät ovat kahvipöydän väriläiskiä. Halutessaan väriä pikkuleipiinkiin saa töpsöttelemällä pinnalle eri värisiä kristallipulvereita. Pikkuleipäohje on hyvä painettaville pikkuleiville, pikkuleivät eivät leviä uunissa ja jos ei halua kuorruttaa pikkuleipiä, voi sokerin määrää hieman lisätä.

Vinkki: Pikkuleipämuoteilla voi painaa myös koristeita esim. kaulitusta marsipaanista tai sokerimassasta.

* 150 g voita
* 1 dl tomusokeria
* 1 kananmuna
* 2 tl vanilliinisokeria
* 1 tl leivinjauhetta
* 4 dl vehnäjauhoja
* 2 rkl kaakaojauhetta

koristelu:

* kananmunanvalkuaista
* tomusokeria

Vaahdota voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi. Kaulitse ja paina lehtimuoteilla pikkuleipiä, paista ne uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.
Sekoita valkuaisesta ja tomusokerista kiinteä seos, pursota ensin pikkuleipien reunat.
Sekoita seuraavaksi tomusokerista ja valkuaisesta valuva seos. Pursota pikkuleipien päälle, voit auttaa seosta reunoille esim. hammastikulla.