Syksyn lapsi-kakku

{image:text}

7 munan pohja:
7 kananmunaa (350g)
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Appelsiini- toffeetäyte:
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl toffeekastiketta
n. ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
300 g appelsiinimarmeladia

Kostutus:
3 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

1. Paista täytekakkupohja voidellussa ja korppujauhotetussa kakkuvuoassa.
2. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan.
3. Kokoa kakku kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Laita vuoan pohjalle kansiosa ja kostuta.
4. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita mukaan tuorejuusto, toffeekastike ja sokerit.
5. Liota liivatteet pieneen määrään kiehautettua vettä. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
6. Levitä pohjan päälle puolet appelsiinimarmeladista. Kaada puolet täytteestä marmeladin päälle.
7. Laita keskimmäinen pohjaosa vuokaan ja kostuta. Levitä loput appelsiinimarmeladit pohjan päälle ja kaada loput täytteestä päälle. Laita viimeinen pohjaosa ja kostuta. Laita kelmu vuoan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
8. Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilualustalle. Levitä kakun pinnalle ohut kerros marmeladia marsipaanille tarttumapinnaksi.


9. Kaulitse marsipaani n. 2 -3 mm:n paksuiseksi levyksi ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat esim. pizzaleikkurilla pois.


10. Suihkuta kakun pinnalle pronssin väristä kimallesuihketta. Koristele marsipaanikoristeilla!