Sydänkehys piparista

{image:text}

Isänpäivä lähestyessä tällainen syötävä kehys on helppo valmistettava. Kuuman sokerin käsittely kannattaa hoitaa vanhempi, mutta koristelun voi pikkumussukat hoitaa vaikka ihan itse. Koristeeseen voi lisätä marsipaanisydämiä, isän harrastukseen liittyviä marsipaanifiguureita, jne. ja elintarviketussilla voi kirjoittaa lopuksi vaikka oman nimensä

Ensin tähän tarvitaan piparkakkutaikinaa (toki muukin kaulittava pikkuleipätaikina käy).
Leikkaa kaulimisen jälkeen neliön/suorakaiteen muotoinen pala ja keskelle sydämen muooinen aukko. Leikkaa pienempi pala tukea varten.

Kun kehys on paiston jälkeen jäähtynyt hyvin, sulata kondiittorin sokeria (isomaltoosia) kattilassa ja värjää se punaiseksi (1 tippa nestemäistä väriä riittää).
Laita kehys leivinpaperin päälle ja kaada sulatettu sokeri aukkoon ja anna sen kovettua.
Me tiputettiin vaaleita sokerihelmiä keskelle ennenkuin sokeri ehti täysin jäähtyä, pikkusormet ojensivat helmiä ja minä kiinnitin se sokeriin=kuumaa edelleen.

Valmista pikeeri kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista, valkoisella väriaineella voi seoksen värjätä vieläkin valkoisemmaksi. Spritsaa ensin sydämen ja kehyksen rajat paksummalla pikeerillä ja täytä sitten löysemmällä pikeerillä. Anna kuivua seuraavaan päivään.
Kiinnitä tukilevy isomaltoosilla kehyksen alareunaan, kehystä voi koristella halutessaan vielä sulalla isomaltoosilla.