Sydänkakku

{image:text}

Pohja:

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Kostutus:

2- 3 dl mehua

Täyte:

4 dl mansikanmakuista kermavaahtoa
300 g mansikoita
Mackays Lime Curd- levitettä
sokeria maun mukaan

Koristelu:

3 dl mansikanmakuista kermavaahtoa
pieniä hopean värisiä kuulia
marsipaanikukkia

1. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöiset munat vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada sydämenmuotoiseen kakkuvuokaan (käytin Wiltonin Sweet heart-vuokaa).
2. Paista uunin alatasolla noin 30-40 min., tai kunnes kakkupohja näyttää kypsältä.
3. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
4. Kostuta alin pohja ja levitä sille ohut kerros lime-levitettä. Pilko mansikat ja ripottele limetahnan päälle. Lisää vielä vatkattua mansikkakermavaahtoa, johon voi halutessaan lisätä sokeria.
5. Kokoa kakku samalla tavalla niin että toinenkin kerros tulee kostutettua ja täytettyä.
6. Kostuta vielä ylin päälle tuleva pohja ja levitä mansikkakermavaahtoa tasaisesti kakun päälle. (Jos haluat kakusta vaaleanpunaisemman, lisää kerman vatkauksen puolivälissä kermaan hieman vaaleanpunaista tai punaista elintarvikeväriä.)