Sydänhääkakku

{image:text}

7 munan kakkupohja:
7 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

4 munan kakkupohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
6 dl kermaa
500 g vadelmamarmeladia
300-400 g persikoita

Kostutus:
3 dl vadelmamehua

Kuorrutus:
5 dl kermaa
n. 150-200 g marsipaania pieneen kakkuun

Koristelu:
marsipaanigerberoita

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 ast. noin 40 minuuttia.
2. Irroita hieman jäähtynyt kakku reunavuoasta varovasti reunaa pitkin leikaten. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta alin pohja ja levitä sille vadelmamarmeladia, pilkottuja persikoita ja kermavaahtoa. Laita toinen kakkupohja päälle ja jatka samalla tavalla kostuttaen viimeiseksi ylin päälle tuleva pohja.
3. Vaahdota kerma ja sivele sillä kakun pinta pinta. Kokoa pienempi sydänkakku. Sivele sen pinta ohuesti kermalla ja kaulitse marsipaani päälle. Nosta pieni sydän isomman sydämen päälle.
4. Pursota ison kakun reunat ja koristele kukkasilla!