Sunnuntaipullat

{image:text}

sunnuntaipullat

* 5 dl maitoa
* 50 g hiivaa
* 2½ dl sokeria
* 2 tl suolaa
* 2 rkl kardemummaa
* n. 16 dl vehnäjauhoja
* 2 kananmunaa
* 200 g voita

täyte:

* vaniljakreemi: 3 dl kylmää vettä + 1 dl vaniljakreemijauhetta
* pehmeää voita
* kanelia

pinnalle:

* kananmunalla voitelu
* kookoshiutaleita

1. Liuota hiiva huoneenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Vaivaa hieman ja lisää kananmunat. Jatka vaivaamista ja lisää pehmeä rasva. Jatka vaivaamista ja lisää loput jauhot. Vaivaa taikina hyvin, jaa se kahteen osaan, pyöritä palloiksi ja anna palojen levätä peitettynä noin varttitunti.
2. Kaulitse palat suorakeiteen muotoisiksi levyiksi ja sivele pintaan pehmeää voita halutessasi. Levitä päälle vaniljakreemi ja ripota lopuksi pinnalle kanelia. Pyöritä levy rullaksi ja leikkaa noin 3 cm:n paloihin. Laita palat pellille, litistä niitä hieman ja anna pullien kohota. Ennen paistoa voitele kananmunalla, ripota pinnalle vielä kookoshiutaleita.
3. Paista pullat uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.