Suklaiset pähkinäkakut

{image:text}

200 g voita
2 dl luomu ruokosokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g ( 2 dl) karkeaksi rouhittua pähkinäsekoitetta
1 pss (120 g) taloussuklaa-crushia
1 dl maitoa
½ dl ruokosokerisiirappia

kuorrutus:
½ dl kuohukermaa
1 pss (120 g) talousuklaacrushia

koristelu:
Wiener Nougat-crushia

Vaahdota pehmeä voi ja ruokokidesokeri keskenään, lisää voimakkaasti vatkaten huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään, lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen joukkoon.
Rouhi pähkinät yleiskoneen raastimella joukkoon ja sekoita, lisää myös suklaarouhe joukkoon.
Sekoita maito ja siirappi keskenään sekaisin, lisää seos varovvasti sekoittaen joukkoon.
Kaada kakkumassa kolmeen voideltuun, halkaisijoiltaan 17 cm:n mataliin kakkuvuokiin ja paista kakut uunin alatasolla +175 asteessa noin 30 minuuttia.
Valmista kuorrutus littamalla kuohukerma ja pilkotut suklaat kattilaan, kuumenna kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Kaada kuorrutus kakkujen päälle ja ripota pinnoille Wiener Nougat-crushia.