Suklainen tiramisu-kakku

{image:text}

Pohja:
4 valkuaista
4 keltuaista
1 dl sokeria
100 g tummaa suklaata
50 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
½ dl kermaa + 1 rkl mantelilikööriä (ei välttämätön)

Täyte:
5 dl kermaa
125 g tiramisu- hyydykejauhetta (tai mitä muuta hyydykejauhe-makua tahansa)

Kostutus:
2 dl appelsiinimehua

Kuorrute:
100 g marmeladia

200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
10 tippaa leivonta-aromia maun mukaan

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
2. Sulata suklaa syvällä lautasella mikrossa, sulata voi ja sekoita hieman jäähtyneeseen voihin.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää suklaa-voi seos joukkoon.
4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sihtaa joukkoon varovasti sekoittaen.
5. Lisää kerma-likööriseos ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.
6. Paista halkaisijaltaan n. 22 cm:n vuoassa +175 asteessa noin 40-45 minuuttia tai kunnes kakku näyttää kypsältä.
7. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku kahteen osaan.
8. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita hyydykejauhe+ 1 dl vettä hyvin sekaisin. Sekoita vaahdotettuun kermaan.
9. Laita toinen kakkupohja kelmutetun kakkuvuoan pohjalle tai irtopohjareunavuoan pohjalle. Kostuta se.
10. Lisää täyte ja nosta toinen kakkupohja päälle ja kostutua. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
11. Seuraavana päivänä kuumenna kerma ja pilkottu suklaa paksupohjaisessa kasarissa, mausta halutessasi leivonta-aromilla. Varo ettei suklaa pala!
12. Sivele kakun pintaan marmeladikerros, näin saat tasaisemman pinnan kuorrutukselle.
13. Kaada kakun päälle, voit nostella ylivalunutta tryffeliä takaisin kattilaan ja kuumentaa uudelleen juoksevaksi jos se ehtii jähmettyä. Ja kaataa taas uudelleen kakun päälle.
14. Kakun voi koristella suklaakiehkuroilla, -lastuilla, -spritsauksilla, marsipaanikukkasilla, ym.