Suklainen korvapuustikranssi

{image:text}

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2½ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
200 g voita
noin 14 dl vehnäjauhoja

täyte:
sokeria
kanelia
levy mustikka-valkosuklaata
päälle:
kananmunalla voitelu
väriraesokeria

Liuota hiiva huoneenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Vaivaa ja lisää kananmuna, vaivaa hieman ja lisää pehmeä rasva. Vaivaa taikina hyvin ja anna sen kohota. Kauli kohonnut taikina levyksi, levitä päälle pehmeää voita ja ripota pinnalle kanelia, sokeria ja paloiteltua mustikka-valkosuklaata.
Kääri levy rullalle ja leikkaa paloiksi. Paina palat korvapuustin muotoisiksi ja aseta ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle kranssin muotoon, jätä pullien väliin noin 2-3 cm:n kohoamisrako.
Anna kranssin kohota ja voitele se kananmunalla. Ripota päälle vielä värillisrä raesokeria. Paista kranssi +200 asteessa noin 20-25 minuuttia.