Suklaapizza

{image:text}

Tämä herkku on oikein helppo ja nopea valmistaa, ja varmasti vie suurimman suklaan-ja makean nälän. Pinnalle voi vaihtaa myös suklaarusinoita, ranskanpastilleja tai muita pieniä karkkeja. Siistit palat saa leikattua, kun antaa piirakan kohmettua kunnolla pakastimessa.

pohja:

2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1-2 tl pikakahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 g voita

täyte:

5 dl vettä
2 dl vaniljakreemijauhetta
100 g valkosuklaata

päälle:

200 g Daim-suklaata
1 dl kuohukermaa
1 pss Daim-rakeita

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa massan joukkoon. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen sulatettu voi.
Paista pohja leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoassa uunin alatasolla +200 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt pohja.
Pohja on aika ohut, joten halkaise se varovasti sahalaitaveitsellä kahteen osaan.
Valmista täyte vatkaamalla kylmään veteen vaniljakreemijauhe. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa.
Levitä pohjan päälle noin puolet täytteestä, nosta toinen levy päälle ja levitä sille loppu täyte. Nosta pakastimeen kuorrutteen valmistamisen ajaksi.
Laita kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu Daim-suklaalevy. Anna suklaan sulaa ja sekoita seosta varovasti.
Ripota Daim-rakeet “pizzan” päälle ja kaada kuorrute pinnalle.