Suklaapallot

{image:text}

2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
50 g voita sulatettuna
100 g suklaata sulatettuna
2 rkl mantelilikööriä

suklaakuorrute:

1 dl kuohukermaa
200 g fazerin taloussuklaata

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu rasva ja suklaa joukkoon.
2. Pursota massa voideltuihin leivosvuokiin, paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
3. Kumoa hiukan jäähtyneet leivokset vuoistaan, (ne lähtevät helposti irti kun kaapaisee ne kädellä vain pois.)
4. Valmista suklaakuorrute kaatamalla kuohukerma pinnotettuun ksariin. Lisää joukkoon paloitellut suklaata. Kun suklaa on sulanut kunnolla joukkoon, ja seos on sakeaa, kaada kuorrute leivosten päälle.