Suklaapalat

{image:text}

Pohja:
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g sulaa tummaa suklaata
1 dl kahvia

Väliin:
n. 150 g omenamarmeladia

Kostutus:
2-3 dl omenamehua

Suklaakuorrute:
2 dl kermaa
400 g tummaa suklaata
pieni nokare voita

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vuorotellen kahvin kanssa kokoajan sekoittaen.
3. Lisää lopuksi sula suklaa.
4. Paista +200 asteessa uunin alatasolla noin 20-30 minuuttia.
5. Leikkaa jäähtynyt pohja pituussuunnassa kahtia ja kostuta se. Levitä pohjan päälle omenamarmeladia. Nosta toinen pohja päälle.
6. Laita kerma ja pilkottu suklaa kattilaan. Anna suklaan sulaa ja sekoita kiiltäväksi.
7. Kaada kuorrute leivonnaisen päälle ja nosta jääkaappiin hieman jähmettymään. Leikkaa leivospaloiksi ja koristele suklaalastuilla.