Suklaamonsteri-kakku

{image:text}

Kakku on hyvä vaihtoehto jos ei halua käyttää liivatteita, täyte nro 2 on kiinteää eikä valu. Kakun pohjalla olevan suklaatäytteen voi jättää poiskin, ja vaalean täytteen saa käyttämällä vaaleaa suklaata.

pohja:

* 250 g Digestive-keksejä
* 100 g voita

Murskaa keksit muruiksi ja sulata voi, sekoita ne keskenään. Painele seos halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoan tai pyöreän säädettävän reunavuoan pohjalle ja osin reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin että pohja jähmettyy hieman.

täyte 1:

* 2 dl kuohukermaa
* 300 g Taloussuklaata

Kuumenna kuohukerma pienessä teflonkattilassa ja laita sekaan pilkotut suklaapalat. Ota seos liedeltä kun se on tasaista. Jäähdytä kunnolla jääkaapissa. Kun täyte on jäähtynyt, kaada se kakkuvuokaan pohjan päälle, nosta kakku taas jääkaappiin.

täyte 2:

* 2 dl kuohukermaa
* 200 g Taloussuklaata
* 1 tl vaniljasokeria
* 1/4 tl rommiaromia

Kuumenna kuohukerma kattilassa ja laita pilkotut suklaapalat joukkoon. Mausta vaniljasokerilla ja rommiaromilla.

* 2 dl kermaa

Kun täyte 2 on jäähtynyt kylmäksi, vaahdota se sähkövatkaimella. Vaahdota 2 dl kermaa vaahdoksi ja yhdistä seokset. Kaada koko täyte kakkuvuokaan ja nosta kakku jääkaappiin.

Päälle voi pursottaa kermavaahtoa tai valmistaa marengin:

* 2 kananmunan valkuaista
* 1 dl sokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeria värin erin. Vaahto on valmista kun se kovaa. Pursota vaahto kakun päälle ja ruskista hieman marengin pintaa pienellä kaasupolttimella.