Suklaakuusi

{image:text}

3 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita
100 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl kermaa

Valkosuklaatryffelikuorrute:
1 dl kuohukermaa
250 g valkosuklaata

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sulata voi kattilassa tai lautasella mikrossa, lisää paloiteltu suklaa rasvan sekaan. Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut.
3. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokerivaahtoon.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään lisää ne kerman kanssa vuorotellen varovasti sekoittaen massaan.
5. Voitele kakkuvuoka ja kaada massa sinne.
6. Paista +175 asteessa uunin alatasolla vuoan mallista riippuen 45-60 minuuttia. Tätä kakkua paistoin 45 minuuttia.
7. Kuumenna kerma kattilassa, lisää valkosuklaa hieman lämmenneen kerman joukkoon ja sekoita kunnes kuorrute on tasaista, varo ettei valkosuklaa pala!
8. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle, nosta ylivalunut kuorrute esim. paletin avulla takaisin kattilaan. Jos kuorrute on on hieman jähmettynyt, voit kuumentaa sitä uudelleen liedellä ja kaataa taas kakun päälle. Jatka näin kunnes kakku on joka puolelta tasaisesti kuorruttunut.
9. Koristele marmeladikuulilla, koristegeeleillä ja erilaisilla koristeilla!

Vihje: Kakun voi maustaa erilaisilla aromeilla halutessaan, esim. manteliliköörillä tms.