Suklaakakku marjoilla

{image:text}

pohja:

* 150 g taloussuklaata
* 150 g voita
* 4 kananmunaa
* 2 dl sokeria
* 3 dl vehnäjauhoja
* 1 ½ tl leivinjauhetta

täyte:

* 4 dl vispikermaa
* 150 g tummaa suklaata sulatettuna
* 100 g aprikoosimarmeladia

päälle:

* 100 g aprikoosimarmeladia + suklaakuorrutus:
* 1 dl kuohukermaa
* 200 g taloussuklaata

kostutus:

* 4 dl 10% sokerivettä

koristelu:

* punaisia viinimarjoja
* rouhittuja pistaasipähkinöitä

1. Sulata voi ja suklaa eri astioissa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sihtaa keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi ja sekoita lopuksi rasva ja suklaa varovasti joukkoon.
2. Kaada massa voideltuun, halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuvuokaan.
3. Paista kakku uunin alatasolla +175 asteessa noin 40-50 minuuttia.
4. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.
5. Vaahdota kerma ja sekoita sulatettu suklaa kermavaahdon joukkoon.
6. Kostuta kakkupohja levitä pohjan päälle aprikoosimarmeladia. Lisää marmeladin päälle koko kermatäyte ja laita toinen pohja päälle.
7. Kostuta pohja jalevitä pinnalle aprikoosimarmeladia.
8. Kiehauta kuohukerma ja pilkotut suklaat kattilassa. Kun seos on tasaista ja suklaa täysin sulanutta, anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja kaada se kakun päälle.
9. Ripota pinnalle rouhittuja pistaasipähkinöitä sekä punaisia viinimarjoja.