Suklaakakku

{image:text}

* 200 g voita
* 2 dl sokeria
* 3 kananmunaa
* 4 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 2 tl vaniljasokeria
* 1 dl maitoa
* 150 g suklaata sulatettuna

kuorrutus:

* marmeladia
* suklaakuorrutetta

koristelu:

* suklaakuorrutteesta tehtyjä ruusuja
* sokeritimantteja

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit hyvin, lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten.
2. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne siivilän läpi massaan, lisää kädenlämpöistä maitoa välillä. Sulata suklaa mikrossa lautasella varovasti välillä sekoittaen ja sekoita lopuksi joukkoon.
3. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuvuoka ja kaada massa vuokaan.
4. Paista kakku uunin alatasolla +175 asteessa noin 1 tunti. Anna jäähtyä hieman ja kumoa.
5. Levitä marmeladia kuorrutteen tarttumapinnaksi ohut kerros kakun päälle.
6. Kaulitse suklaakuorrute ohueksi levyksi ja nosta kakun päälle. Valmista kuorrutteesta ruusuja kakun päälle ja paina ruusunlehti-muotilla lehtiä, ripota muutamia sokeritimantteja lopuksi ja kakku on valmis.