Suklaabebet n.30 kpl

{image:text}

Bebet ovat ihania pikkuherkkuja, nam! Nämä valmistuvat myös aika nopeasti, eikä niiden teossa ole juuri ollenkaan vaivaa, kun tietää muutaman niksin vuokien käytössä. Ystävänpäiväbebet voisi koristella punaisilla nonparelleilla, syötävillä sydämillä ym. ja tälläisenaan käyvät myös pääsiäisen kahvipöytään, kuorrutteen voi värjätä elintarvikeväreillä haluamakseen.

pohjataikina:

200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 ½- 4 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

täyte:

150 g suolatonta voita
2 ½ dl mansikkatomusokeria
80 g sulatettua tummaa suklaata

kuorrutus:

vesi-tomusokeriseosta + vähän mansikkatomusokeria

koristelu:

nonparelleja

Vinkki: voit tehdä pohjapalat myös niin, että ottaa kaulitusta taikinalevystä pyöreällä muotilla paloja, jotka sitten nostetaan vuokiin.

Valmista täyte vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja vatkaa joukkoon tomusokeri ja lisää lopuksi sulatettu suklaa.
Täytä pohjat kreemillä paletin avulla- bebeille on ominaista keskeltä kupolimainen muoto. Ennen kreemin laittoa voi halutessaan pursottaa vähän lempihilloa pohjan päälle. Nosta bebet jääkaappiin jotta kreemi jähmettyy.


Sekoita pohjataikinan ainekset keskenään sekaisin. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ja nosta taikinalevy kaulimen avulla vuoan päälle. Käytin tässä Tartalettivuokaa, mutta toimii myös pienten irtopohjavuokien kanssa samalla tavalla. Ja niitä pitäisi Uu:n tulla ensi viikolla.


Kaulitse kaulimella takinalevyn päältä, jolloin reunat leikkautuvat. Ota ylimääräinen taikina vuoan päältä pois.