Suklaa-sitruunatiikeri

{image:text}

Suklaakakku maistuu aina ja iankaikkisesti, eikä siihen taida olla selvempää syytä kuin se suklaa!

kakkupohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
150 g tummaa suklaata
100 g voita

täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
1 kananmuna
2 rkl maissitärkkelystä
1 dl sokeria

aprikoteeraus:

100 g aprikoosihilloa
tilkka vettä

suklaakuorrutus:
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
pieni nokare voita

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen, lisää lopuksi sulatettu suklaa ja rasva. Sekoita täytteen ainekset sekaisin.

Kaada kakkumassa halkaisijaltaan 20 cm:n kakkuvuokaan ja päälle täyte, nostele massaa hieman sekaisin jotta paiston aikana syntyy kuviota kakun sisälle.

Paista kakku uunin alatasolla +175 asteessa 60 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hyvin. Aprikoteeraa kakku eli kiehauta hillo pienellä vesimäärällä lisättynä kattilassa, kunnes seos on läpikuultavaa. Levitä hillo ohuesti joka puolelle kakkua ja nosta kakku jääkaappiin ennen kuorrutusta.

Valmista kuorrutus laittamalla kerma kattilaan, lisää pieneksi paloiteltu suklaa ja voinokare, sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Kaada suklaakuorrute kakun päälle ja levitä palettiveitsellä tasaisesti joka puolelle.