Suklaa-juustokakku

{image:text}

kakkupohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
150 g tummaa suklaata
100 g voita

täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
2 rkl maissitärkkelystä
397 g kondensoitua maitoa (täysrasvaista, makeuttamatonta)
½ dl sokeria

“aprikoteeraus”:
100 g vaaleaa hilloa (oikeasti tähän käytetään aprioosihilloa, itse käytin omena-vaniljahilloa)
tilkka vettä

suklaakuorrutus:
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
pieni nokare voita

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen, lisää lopuksi suletettu suklaa ja rasva.
Sekoita täytteen ainekset sekaisin.
Vuoraa halkaisijaltaan 24-25 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.
Kaada kakkumassa vuokaan ja päälle täyte, nostele massaa hieman sekaisin.
Paista kakku uuni alatasolla +175 asteessa 60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hyvin. Aprikoteeraa kakku eli kiehauta hillo pienellä vesimäärällä lisättynä kattilassa, kunnes seos on läpikuultavaa. Levitä hillo joka puolelle kakkua ja nosta kakku jääkaappiin ennen kuorrutusta.
Valmista kuorrutus laittamalla kerma kattilaan, lisää pieneksi paloiteltu suklaa ja voinokare, sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Kaada suklaakuorrute kakun päälle ja levitä palettiveitsellä tasaiseksi.

Koristele kakku suklaanmakuisella Satin Ice-kuorrutteesta tehdyillä koristeilla, katso reseptiin liittyvät tuotteet!