Sohvaperuna-kakku

{image:text}

Isänpäivänä voi sohvaperunan leipoa kakuksi. Reseptin ohje on kirjastani Unelmakakut-Suklaarasiakakku, jonka voi valmistaa myös ihan tavallisena kahvikakkuna.
Näistä kahvikakuista on huomattavasti helpompaa tehdä tällaisia kakkuja, kuin täytekakusta. Kakku myös säilyy paremmin koristeltavana.

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kahvia
100 g tummaa suklaata sulatettuna

suklaa-tuorejuustotäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl tomusokeria

kuorrutus:
500 g vihreätä sokerimassaa

perunan kuorrutukseen:
250 g vaalean ruskeaa sokerimassaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten.
Sekoiat kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi joukkoon, sekoita lopuksi kahvi ja sulatettu suklaa varovasti massaan.
Paista kakku halkaisijaltaan noin 22 x 22 cm:n neliön mallisessa kakkuvuoassa, uunin alatasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.
Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoastaan ja leikkaa se alla olevan kuvan mukaisesti paloihin.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin ja laita täytettä kahteen kerrokseen leikattujen kakkupalojen väliin. Kaulitse kuorrute ja nosta kakun päälle. Viimeistele yksityiskohdilla ja yllätä isä!