Sitruunapiirakka

{image:text}

pohja:
200 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
½ dl maitoa

täyte:
2 dl vispikermaa
200 g sitruunarahkaa
3-4 rkl tomusokeria
½ sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua

päälle:
mantelilastuja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotellen joukkoon.
Kaada taikina halkaisijaltaan noin 25 cm:n kakkuvuokaan.
Paista pohja uunin alatasolla +200 asteessa noin 30- 35 minuuttia.
Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan ja valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon sitruunarahka, tomusokeri, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta toinen pohja päälle. Paahda mantelilastut kevyesti kuumalla pannulla, ripota ne piirakan päälle.