Sitruunainen kalakakku

{image:text}

pohja:
6 kpl ruisvuokaleipäpaloja
50 g voita

täyte:
150 g kylmäsavulohta
200 g valkosipulituorejuustoa
1½ dl majoneesia
2½ rkl sipulia
1 dl tuorekurkkua
½ tl sitruunapippuria
tillisilppua
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä

koristelu:
150 g kylmäsavulohta
sitruunaviipaleita
tilliä

1. Leikkaa leivistä reunat pois ja soseuta sauvasekoittimella sulatetun voin kanssa hienoksi.
2. Paina seos halkaisijaltaan 18 cm leivinpaperilla vuorattuun irtopohjareunavuokaan ja nosta jääkaappiin.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan täytteen valmistamisen ajaksi.
4. Sekoita valkosipulituorejuusto ja majoneesi, lisää pilkottu kylmäsavulohi, hakattu sipuli, kuutioitu kurkku ja mausteet joukkoon.
5. Purista liivatehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen.
6. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
7. Irrota kakku vuoastaan ja koristele kylmäsavulohiruusukkeilla, sitruunaviipaleilla ja tillillä.