Sitruunainen juustokakku

{image:text}

Kevätauringon kurkistellessa ikkunasta tekee mieli leipoa jotain ihanan keltaisen pirteää, ja sitruunan mausta pitäville tämä kakku sopii oikein hyvin. Kakku paistetaan uunissa meheväksi ja seuraavana päivänä se on pelkkää namnamia, kakku säilyy useita päiviä jääkaapissa.
Sitruunan voi jättää myös pois, jos haluaa nauttia pelkkää juustokakkua, sekin on hyvää.

pohja:
150 g voita
½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
½ tl leivinjauhetta

täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g creme fraichea
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
3 rkl perunajauhoja

Sekoita pohjan ainekset sekaisin ja kaulitse taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan reunoille ja pohjalle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita pohjan päälle. Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään ja herkuttele!