SISU-kakku, munaton

{image:text}

Munaton kakkupohja:
200 g voita
2 dl sokeria
2 dl soseutettua banaania
2 dl perunajauhoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoa
1 tl soodaa
1½ dl kuumaa vettä

Salmiakkitäyte:
2 dl kuohukermaa
100 g salmiakkikaramelleja
1 rkl maissitärkkelystä
½ dl sokeria
2 dl vispikermaa

Sitruunatäyte:
½ dl vettä
½ dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
2 dl vispikermaa

Kostutus:
3 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Kuorrutus:
mustaksi värjättyä marsipaania

1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää soseutettu banaani.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
4. Lisää kuivat aineet ja kuuma vesi vuorotellen massaan kokoajan vatkaten.
5. Kaada massa voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
6. Paista uunin alatasolla +175 c˚ noin 45 minuuttia.
Pohjasta tulee kahvikakkumainen, tiiviimpi kuin tavallisesta sokerikakkupohjasta.

7. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan.
8. Valmista salmiakkitäyte. Laita kuohukerma paksupohjaiseen kattilaan ja pilko salmiakkikaramellit joukkoon. Lisää maissitärkkelys ja sokeri. Kuumenna kattilassa kunnes salmiakit ovat sulaneet joukkoon ja seos on paksuhkoa. Laita jääkaappiin jäähtymään vähäksi aikaa. Vaahdota täyte kuohkeaksi. Vaahdota kerma ja vatkaa jäähtyneen salmiakkitäytteen joukkoon.
9. Valmista sitruunatäyte. Laita kaikki ainekset kermaa lukuun ottamatta kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä hyvin, vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa kerma ja sekoita sitruunatäytteen kanssa sekaisin.
10. Kostuta alin kakkupohja ja levitä sille salmiakkitäyte. Nosta toinen kakkupohja ja kostuta. Lisää sitruunatäyte. Nosta kansiosa päälle ja kostuta.
11. Kaulitse marsipaani n. 2 -3 mm:n paksuiseksi levyksi ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat esim. pizzaleikkurilla pois.