Sienipiirakka

{image:text}

Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl kylmää vettä

Täyte:
100 g prk herkkusieniä
200 g prk kanttarelleja
1-2 sipulia
3 kananmunaa
1 dl maitoa
2 dl ranskankermaa
1 dl juustoraastetta
2 tl suolaa
mustapippuria

1. Nypi pehmeä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi, lisää vesi. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
2. Paloittele sienet ja sipuli, kuullota hieman paistinpannulla.
3. Taputtele pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista + 200 asteessa noin 10 minuuttia.
4. Levitä sienitäyte pohjan päälle. Sekoita munat, maito, ranskankerma ja juustoraaste sekaisin, mausta. Kaada muna-maito-ranskankerma-juustoseos sienien päälle.
5. Paista piirakkaa uunissa vielä noin puolen tunnin ajan kunnes se näyttää kypsältä.