Shakkiruutukakku

{image:text}

pohja:

7 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
+ 2 rkl kaakaojauhetta puolikkaaseen massaan

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri keskenään, lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti sekoittaen massaan.
Jaa massa kahteen osaan ja sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.
Voitele 19 cm:n kakkuvuoat ja lisää toiseen vuokaan vaalea ja toiseen tumma massa. Paista kakkupohjat uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.

täyte:
suklaakuorrutusta
kirsikkahilloa

kostutus:
noin 3 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

koristelu:
suklaalastuja
marsipaaniruusu
suklaatransferilla kakun reuna

suklaakuorrutus:
2 dl kuohukermaa
450 g tummaa suklaata
1-2 rkl voita

Laita kerma ja pilkotut suklaat pinnoitettuun kattilaan, hämmenna miedohkolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut ja sekoittunut joukkoon. Lisää voi ja sekoita kuorrute hyvin.

toinen kuorrutus jos haluaa lisätä sen vielä suklaakuorrutteen päälle:

kinuskikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
2 rkl voita

Leikkaa molemmat jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan.
Leikkaa niistä 12 cm:n ja 5 cm:n pyöreillä muoteilla palat.
Irrota palat ja kokoa pohjat laittamalla vuoronperään tumma ja vaalea pala sisäkkäin.
Kakkuun tulee 4 kerrosta, kokoa kakun kerrokset vuoronperään eri kerroksilla kostuttaen kerrokset ja laittamalla kerrosten väliin pelkkää suklaakuorrutetta.

Kun kakku on koottu, sivele sen pinta ja reunat kirsikkahillolla. Kaada loput suklaakuorrutteesta päälle. Kakku on periaatteessa nyt valmis, mutta valmistin vielä kinuskikuorrutteen jonka kaadoin suklaakuorrutteen päälle.
Reunaan sulatin suklaata + suklaatransferilla kuvion, päälle laitoin suklaalastuja ja marsipaaniruusun.