Savulohipiirakat, 2 kpl

{image:text}

pohja:
100 g voita
6 dl vehnäjauhoja
200 g creme fraichea

pohjan päälle:
200 g metsäsienen makuista tuorejuustoa
2 kananmunaa
½ dl maitoa
3 dl juustoraastetta

täyte:
1 purjo suikaleina 400 g lämminsavulohta
4 rkl sitruunamehua
1 ruukku tilliä

päälle:
juustoraastetta

Valmista pohja sekoittamalla pehmeähkö voi, vehnäjauhot ja creme fraiche keskenään sekaisin.
Kaulitse taikina kahteen alumiiniseen piirakkavuokaan.
Sekoita tuorejuusto, kananmunat, maito ja juustoraaste sekaisin, levitä seos pohjien päälle.
Pilko purjo suikaleiksi ja kuullota suikaleet kevyesti öljytyllä pannulla. Ripota pohjatäytteen päälle purjosuikaleet ja lämminsavulohi, pirskota päälle sitruunamehua ja saksi vielä tilliä pinnalle. Ripota lopuksi päälle juustoraastetta.
Paista piirakat uunin alatasolla +200 asteessa noin 30 minuuttia.

Paistoa vaille valmiit piirakat: