Sanomalehtikakku

{image:text}

Pohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
6 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
200g ranskankermaa
2 tl vaniljasokeria
½-1 dl sokeria maun mukaan
3 dl mansikoita
10 liivatelehteä

Väliin:
300 g vadelmamarmeladia

Kostutus:
6 dl 10 % sokerivettä
rommiaromia

Kuorrutus:
n. 700-800g sokerimassaa

1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti sekoittaen siivilän läpi.
3. Voitele kirjakakkuvuoka ja kaada massa siihen.
4. Paista +175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes kakku näyttää kypsältä.
5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 kerrokseen. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
6. Vaahdota kerma ja sekoita siihen vaniljarahka, ranskankerma, sokerit ja mansikat.
7. Kuumenna reilut ½ dl vettä ja liota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen.
8. Sekoita liivateneste täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
9. Vuoraa kirjakakkuvuoka kelmulla, laita kirjan ylin kerros vuoan pohjalle.
10. Kostuta pohja kylmällä sokerinesteellä, levitä vadelmamarmeladia pohjan päälle.
11. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle, lisää toinen kakkupohja päälle ja kostuta se.
12. Levitä taas kerros vadelmamarmeladia ja loput täytteestä päälle.
13. Laita viimeinen kakkupohja päälle, kostuta ja lisää kelmu päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
14. Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilualustalle ja sivele ohut hillokerros kakun päälle.
15. Kaulitse sokerimassa ja nosta se kakun päälle.
16. Voit koristella kakun miten vain, itse käytin tulostettavaa kakkukuvaa kun se oli helppo ja nopea tässä kiireessä.
17. Kuvan alle sipaisin hieman kermavaahtoa, että se tarttui kiinni kuorrutteeseen.
18. Reunoille pyöritin sokerimassaa, eli punoin kaksi pitkää nauhaa jotka kieputin toisiinsa, töpsöttelin päälle vielä kullanväristä kristallipulveria.

Kakkuun ei tarvitse käyttää liivatelehtiä jos ei halua, täyte on aika jämäkkää muutenkin.