Salami-kinkkuboston

{image:text}

Tätä herkkua tulee usein leivottua, päälle ei tarvita kuin sipaisu rasvaa, aina ei sitäkään.
Usein jää puolikkaita pusseja kaikenlaisia aineksia jääkaappiin, joten ne on helppo ujuttaa vaikkapa bostonin sisään.

taikina:
3 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl vaaleaa siirappia
3 dl rouheisia sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
50 g voita

täyte:
100 g ruohosipulituorejuustoa
2 dl salamisuikaleita
2 dl kinkkusuikaleita
2 dl juustoraastetta

päälle:
kananmunalla voitelu
juustoraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, siirappi ja jauhot. Vaivaa taikinaa hieman ja lisää pehmeä voi. Vaivaa taikina hyvin, anna kohota huoneenlämmössä vajaan tunnin ajan.
Kauli taikina noin uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto levyn pinnalle ja ripota päälle salamit, kinkut ja juustoraasteet. Kääri levy napakalle rullalle ja leikkaa se 8 osaan.
Voitele halkaisijaltaan n. 25 cm:n irtopohjavuoka ja laita palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota peitettynä vielä noin puoli tuntia.
Voitele pinta kananmunalla ja ripota päälle juustoraastetta. Paista uunin alatasolla +175 asteessa hieman yli tunnin ajan.