Salama Mc Queen-kakku

{image:text}

5 munan kakkupohja:
5 kananmunaa (250g)
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Valkosuklaatäyte:
3 dl vispikermaa
150 g vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
3 liivatetta

Mustikkatäyte:
300 g mustikkahilloa
200 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
3 liivatetta

Kostutus:
2-3 dl nestettä

Kuorrutus:
noin 300-400g marsipaania

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun autokakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 ast. noin 40 minuuttia.
2. Valmista valkosuklaatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen rahka ja sultettu valkosuklaa.
3. Valmista mustikkatäyte. Sekoita vatkattuun kermaan tuorejuusto, ranskankerm, vaniljasokeri ja mustikkahillo.
4. Liuota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista niistä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivatteet täytteisiin.
5. Vuoraa autokakkuvuoka kelmulla, leikkaa kakkupohja 3-4 osaan. Kokoa kakku vuokaan kostuttaen kakkupohjia ja laita täytteet vuoronperään kakkupohjien väliin. Nosta kakku hyytymään yön yli jääkaappiin.
6. Kumoa kakku tarjoilualustalle, leikkaa sahalaitaisella veitsellä kakkua muotoillen Salaman muotoja. Sivele kakun pinta ohuesti esim.kermavaahdolla. Kaulitse marsipaani ja nosta se kakun päälle esim. kaulimen avulla.
7. Koristele auto yksityiskohdilla, mm. ikkunoilla, teksteillä ym.!