Salakapakkakakku

{image:text}


kakkupohja 15 cm:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

kakkupohja 20 cm:
5 kananmunaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

kakkupohja 25 cm:
7 kananmunaa
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

suklaamousse kaikkiin kakkuihin yhteensä:
6 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
½ dl sokeria
6 liivatelehteä + 3 rkl toffeekermalikööriä

valkosuklaamousse kaikkiin kakkuihin yhteensä:
6 dl vispikermaa
400 g vaniljarahkaa
200 g valkosuklaata
½ rkl vaniljasokeria
6 liivatelehteä + 3 rkl toffeekermalikööriä

lisäksi:
500 g vadelmamarmeladia

kostutus:
appelsiinimehua tai 10 % sokerivettä

päälle mansikkakreemi:
200 g laktoositonta voita
2 tl vaniljasokeria
1 dl mansikkasosetta
n. 500 g tomusokeria

keskimmäisen kakun kuorrutus ja koristelu:
sokerimassaa
kultaista elintarvikesprayta

koristelu:
sokerimassasta ja marsipaanista valmistettuja korsetteja ja korkokenkiä

Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakku uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia. Valmista jokainen kakkupohja samalla tavalla.
Kun pohjat ovat hyvin jäähtyneitä, leikkaa kaikki kakkupohjat kolmeen kerrokseen. Vuoraa kaikki kakkuvuoat tuorekelmulla ja laita kakkupohjien alimmaiset osat kakkuvuokien pohjille ja kostuta ne.
Valmista suklaamousse laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen maustamaton tuorejuusto, sulatettu suklaa ja sokeri. Kiehauta n. 2 rkl vettä, purista liivatteista kylmä vesi pois ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos nauhana kokoajan sekoittaen täytteeseen. Levitä vadelmamarmeladia kakkupohjien päälle ja jaa suklaamousse kaikkiin vuokiin kokonaan. Laita toiset kakkulevyt päälle ja kostuta ne. Valmista valkosuklaamousse samalla tavalla kuin suklaamousse, kostuta pohjat, leitä päälle vadelmamarmeladia ja päälle valkosuklaamousse. Laita vielä viimeiset kakkupohjat päälle ja kostuta ne.
Kääri kelmut kakun päälle vuoan reunoilta ja nosta kakut jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Kumoa kakut seuraavana päivänä tarjoilualustoille ja valmista kuorrutus.
Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja vatkaa kaikki kreemin ainekset keskenään sekaisin. Lisää tomusokeria vähitellen, kunnes kreemi on sopivan paksuista. Kuorruta kakut mansikkakreemillä ja kuorruta keskimmäinen kakku sokerimassalla, värjää kakku kullan värisellä elintarvikespraylla.
Nosta kakut päällekkäin, tue kakut laittamalla niiden sisään muoviset kakkutuet.
Koristele kakku sokerimassasta ja marsipaanista valmistetuilla korseteilla ja korkokengillä.