Rusetti & nalle koristeet

{image:text}

Koristeet ovat tosi helppoja toteuttaa, ja kun valmistaa kaikki sarjatyönä, ei huomaakaan tuliko niitä koristeita tehtyä yksi, kolme vai kahdeksan.
Koristeet on tehty sokerimassasta ja Wiltonin kukkamassasta, katso alla olevat liittyvät tuotteet!

Kauli vaaleanruskeaa sokerikuorrutetta ja ota nalle-pikkuleipämuotilla siitä pala. Taita nallen jalkoja hieman sivuille. Tikkaa nallelle yksityiskohdat koristeleikkurilla tai -pyörällä. Pyöritä nallelle hieman isommat korvat massasta, litistä ne ja laita paikoilleen.

Pyöritä massasta sopivan kokoinen pallo ja laita se pääksi. Vedä leikkurilla kuvio päähän. Pyöritä massasta myös litteä kuono. Paina esim. siveltimen toisella päällä nallelle silmät ja nenä. Pyöritä mustasta massasta pienet pallot ja upota koloihin. Voit tehostaa kuonoa ohuella mustalla massanauhalla. Vielä rusetti kaulaan niin nalle on valmis!

Kaulitse valkoinen sokerimassa tai kukkamassa ohueksi levyksi. Kukkamassa on helppo kaulita hyvin ohueksi elastisuutensa vuoksi, se myös kuivuu sokerimassaa nopeammin. Leikkaa massasta vapaalla kädellä kaksi kpl kuvan muotoista palaa sekä rusetin keskiosa, mitä isompi pala on sitä isompi rusetti. Tikkaa leikkurilla myös rusetin reunat.

Mitä ohuemmaksi massa on kaulittu, sitä helpompi siitä on tehdä rusetin “laskoksia”. Liitä rusetin osat yhteen ja paina keskiosa kiinni. Laita rusetin sisään esim. kuplamuovia, ja poista se varovasti kunnes rusetti on kuivunut. Suihkauta rusettiin helmiäisspraytä.