Runebergin tortut

{image:text}

225 g voita
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1½ dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa

tortun sisään:
noin 50 g paistonkestävää vadelmamarmeladia

kostutus:
mantelilikööriä

koristelu:
vadelmamarmeladia
vesi- tomusokeriseosta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti sekoittaen kerman kanssa vuorotellen joukkoon. Pursota massaa torttuvuokaan 2/3 sen tilavuudesta, pursota vielä massan sisään vadelmamarmeladia.
Paista tortut uunin alatasolla 200 asteessa noin 15- 20 minuuttia, kumoa hiukan jäähtyneinä.
Kasta torttujen pinta halutessasi manteliliköörissä.
Pursota torttujen päälle vadelmamarmeladia ja marmeladin ympärille vesi- tomusokeriseosta ympyrä.