Runebergin sydäntortut

{image:text}

225 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
80g (1 pss) mantelijauhetta
½ dl perunajuhoja
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 ½ dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
vadelmamarmeladia

Koristelu:

vadelmamarmeladia
vesi-tomusokeriseosta

1. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon.
3. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sekoita varovasti massaan.
4. Lisää lopuksi kerma ja sekoita.
5. Pursota massaa vuokiin 2/3, paina keskelle kolo ja laita sinne hieman paistonkestävää vadelmamarmeladia.
6. Paista +200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
7. Pursota keskelle vadelmamarmeladia. Sekoita tomusokeria ja vettä, pursota seosta marmeladin ympärille.